Hogy vásárolj szilveszterre tűzijátékot?

Sokaknak évente egyszer, szilveszterkor adódik meg az a lehetőség, hogy tűzijátékozhasson. Mivel vásárlóink egy része a hétköznapokban nem gyakorolja napi szinten a pirózást (sajnos Wink), így összeszedtünk pár gondolatot, amivel fel lehet frissíteni, újra lehet gondolni a szilveszteri tűzijátékozással kapcsolatos dolgokat. Itt van pár jó tanács a vásárláshoz, válogatáshoz, és a felhasználáshoz.

.
1. Hol, kikkel szilveszterezel?

Az utcán

Vannak, akik az utcán töltik a szilvesztert, és ott fogják ünnepelni az éjfélt, ahol az épp éri őket: utcabálban, lenn a téren, épp a barátaink háza vagy lakása előtt, stb.. Ha te is fergetegesen menőkésre és sorsa-bízósra tervezed a szilvesztert, akkor figyelj az alábbiakra:

  • Olyan tűzijáték termékeket vásárolj, amiket könnyen magaddal vihetsz, elférnek a zsebeidben, vagy egy vagány hátizsákban.
  • Gondoskodj piro-gyufáról (az nálunk most netes vásárlás esetén ajándék), garantált vele a gyújtás, és a kezedre is vigyázol!
  • Figyelj a környezetedre, mások is piróznak, pirózhatnak körülötted, ne dobáljátok egymásra a sárkánytojást.
  • Rakétákat, rómaigyertyákat nem indítjuk kézből! A kezed nem, vagy csak nagyon nehezen pótolható! Válassz olyan rakétacsomagot, amihez van vezetőcsövecske, azt szúrd le, vagy rögzísd!

Zártkörü buliban

Jóval szélesebbek a lehetőségek, ha egy családi ház kertjében, vagy egy étterem, szálloda udvarán töltjük az éjfélt. A nagyobb, 14-16 év körüli gyerekek óriási izgalommal és érdeklődéssel várják, hogy ők is végre kipróbálhassanak egy-egy  tűzijátékot. Egy szilveszteri partiban pedig szakemberek, vagy a szervező gondoskodik a tűzijátékoról.

Ha szűk vagy tág családi körben bulizol:
Kedves apuka leginkább rád hárul az a feladat, hogy a szilveszter fénypontját izgalmassá, látványossá, felejthetetlenné tedd! Ha ügyes leszel, óriási elismerésben lehet részed!

– figyelj mire, és hogyan szokatod a gyermekedet a tűzijátékhoz, nézzétek meg együtt az oktatófilmünket. Nagy vagányság egy apukától, ha fizikából és kémiából tud újat mondani a fiának!

– az összes családtagnak jusson neki való piró! A nagyi és a félősebb hölgyek is örülni fognak pár halkabb, de látványos effektnek, a vagányabb lányok még az indításból is kivehetik a részüket. Az apukák, nagyapák kedvenc játékszerei a rómaigyertyák és a rakéták. A nagyszülők korában nem lehetett csak úgy szórakozásból pirózni, biztos nagyon boldogok lesznek, ha ők is kivehetik a részüket a lövöldözésből.

– Ha te leszel a fő-pirotechnikus, építsd fel a látványt, adj mindenkinek megfelelő feladatot!

2. Hol vásároljak, hogyan, és mikor?

Vásárlás az interneten

Az interneten egyre többen vásárolnak már tűzijátékot, azonban nagyon sok feketéző is van. A tűzijátékok bizonytalan származása azonban halmozott veszélyforrást jelenthet.
Amire figyelj oda:

– A termék legyen ellátva “CE” jelöléssel, ami ugyanúgy néz ki, mint a különféle műszaki cuccokon. Az így jelölt termék biztos, hogy megfelel az európai minőségi elvárásoknak!

– A kiválasztott webshop tulajdonosa adja meg a működéshez szükséges hatósági engedély számot, és minimum egy telefonszámot! Ha bármilyen probléma merül fel később a megrendeléssel, szállítással, működtetéssel, stb., akkor ezen az úton kezdődik a reklamáció, vagy januárban a PT-3 termék visszaszállításának megszervezése.

– A választott webshophoz kapcsolódjon egy fizikai üzlet, ahová be lehet menni, ahová lehet telefonálni, stb. ill. legyenek  feltűntetve azok a helyek, ahol szilvezsterkor árusítani fog az adott webshop.

 Vásárlás tűzijátékos konténernél

Hivatalos szilveszteri tűzijáték árusítás kizárólag konténerből lehetséges! Nem hivatalosan árulják a tűzijátékot az utcán kis asztalkákon, batyuból, karácsonyi vásárokban, stb.
A legtöbben december 28-31. között szerzik be a szilveszteri tűzijátékot valamelyik konténeres árusnál. Leginkább a bevásárlóközpontok parkolójában lehet ezeket a konténereket megtalálni.

– Figyeld az akciókat, mert a legtöbb helyen az akciók és az ajándékok a készlet erejéig tartanak!

– Figyeld a napi akciókat!

– Ne halaszd az utolsó napra, mert a konténerek dél környékén elkezdenek bezárni. Bocs, mi is emberek vagyunk, éjfélre szeretnénk a családunkkal lenni. 🙂

– Lemaradtál a vásárlásról? Nem gond, a pótszilveszter tőkéletes alkalom a pótlásra, egész évben rendelhetsz webshopból szülinapra, esküvőre, házassági évfordulóra és természetesen pótszilveszterre!

Adatvédelmi központ